Tips voor een mooie huid

In mijn vorige blog kon je lezen wat te doen aan ongewenste blubberarmen en onderkinnen. De kunst daarbij ligt ‘m in het laag houden van het cortisolgehalte (stresshormoon) en het boosten van het groeihormoon.

In dit blog krijg je tips die je collageenproductie gaande houden en huidveroudering van binnenuit tegengaan. Dit is stukken effectiever en gezonder dan proberen rimpels te bestrijden met veelbelovende, chemische crèmes.

Wil jij een strakke huid? Pas dan zoveel mogelijk van onderstaande tips toe in je leven:

♡ Houd cortisol zo laag mogelijk door de tips uit mijn vorige blog na te leven. Hoe meer cortisol je aanmaakt, hoe minder collageen. Cortisol zorgt voor een versnelde veroudering zowel aan de binnenkant van je lichaam als aan de buitenkant.

♡ Neem dagelijks een Omega-3 supplement (bv. krillolie of algenolie).

♡ Zorg dat je eetpatroon meer dan voldoende antioxidanten bevat zoals: kruidnagel, kurkuma, vette vis, en groene thee.

♡ Een ander antioxidant is Amlapoeder (kruisbessenpoeder). Gebruik dagelijks 1 theelepel Amlapoeder door je smoothie, dit is een krachtig antioxidant dat vol met vitamine C zit. Persoonlijk een van mijn favorieten!

♡ Eet regelmatig bonen, erwten en linzen.

♡ Gebruik dagelijks 1 eetlepel olijfolie in bijvoorbeeld de dressing over je salade.

♡ Voeg altijd één of meerdere vetbronnen aan je salade toe zoals: olijven, fetakaas, bacon, zalm, avocado, rauwe noten e.d. Overdrijf het echter niet.

♡ Eet (tenzij je af wilt vallen) volop pruimen en appels.

♡ Gebruik 2-3 x per week 1 theelepel MSM-poeder (soort van zwavel dat je huid, haren en nagels mooier en sterker maakt) door je smoothie.

♡ Eet elke dag een bord sla en verwerk bladgroen als boerenkool of spinazie in je smoothie.

♡ Neem dagelijks 1000-2000 mg vitamine C en een B-supplement.

♡ Gebruik geen goedkope synthetische vitamines die niet van planten zijn gemaakt, het zorgt uiteindelijk juist voor tekorten. Dit geldt ook voor synthetische hormonen, als je die neemt, bereik je hoogstens dat hormoonklieren lui worden en je lichaam ervan afhankelijk wordt.

♡ Rook niet als je niet gediend bent van een craquelé huid.

♡ Drink zo weinig mogelijk alcohol en zeker niet elke dag.

♡ Doe af en toe wat van het ontgiftende Superfood Spirulina door je smoothie, een paar keer per week 1 theelepeltje is voldoende.

♡ Eet meerdere malen per week iets van de volgende kruisvormige groentes: knoflook, kurkuma, rode kool, radijsjes, boerenkool, bloemkool, paksoi, rode ui of rucolasla. Dit voert de chemicaliën in je lever af. Het is belangrijk dat je deze voeding in zijn GEHEEL eet, dan heb je profijt van de antioxidanten (in tegenstelling tot chemisch gefabriceerde vitamines waar het slechts om delen gaat). Onthoud maar dat iets in zijn het geheel altijd dominant is aan de diverse losse (onder)delen.

♡ Vooral boerenkool mag niet ontbreken in je koelkast, het zit vol met pre-vitamine A, een van de vitamines die je nodig hebt voor een mooie huid. Vitamine A zit ook in ei, kaas, tonijn, kokosolie en visolie.

♡ Eet elke dag een handje rauwe noten en strooi altijd wat pitten en diverse zaden over je salade. De vitamine E hierin heeft verjongende effecten.

♡ Geniet regelmatig van een vet visje of doe wat sardientjes door je salade heen.

♡ Loop elke middag een half uurtje buiten – zonder zonnebrand – zodat vitamine D-aanmaak gestimuleerd kan worden. Dit is essentieel voor een mooie huid.

♡ Denk aan een gezonde basisvoeding. Supplementen en Superfoods hebben pas zin als de basis qua voeding goed is. Hoe meer nutriënten voeding bevat, hoe mooier je huid wordt. Bijvoorbeeld voeding rijk aan vitamine C als kiwi, paprika, camu camu, amlapoeder en papaya zorgen voor een mooie huid. Omgekeerd: hoe ‘uitgedroogder’ het eten, hoe droger de huid. Brood, chips, koek, pasta…. je gezichtshuid krijgt daar echt geen golden glow van. Aan iemands huid kun je vaak goed aflezen wat die persoon als brandstof in zijn tank stopt.

Succes met deze tips om je collageenaanmaak te stimuleren en rimpels te voorkomen of te vervagen.

Eat for your Inner & Outer Beauty!

Geef een reactie