Bulletproof Koffie

 

Wilskracht, weg ermee

Misschien doe je al aan intermittend fasting, dit is periodiek vasten maar dat bekt toch iets minder lekker. Het betekent zoveel als een aanzienlijk deel van de dag niet eten. Vind je dit lastig omdat je het vasten op wilskracht doet en je je letterlijk door zo’n vervelende hongerfase heen moet worstelen waardoor het in de regel niet echt iets is voor de lange termijn…? Wat ik zelf een ideaal middel vindt om een beetje te ‘cheaten’ is Bulletproof koffie. Dit is koffie met heel veel gezonde vetten dat veel goeds doet voor je hormoonaanmaak, je hersenen, spieraanmaak ondersteunt, bij cravings en gewichtsverlies helpt en ook je huid mooi houdt. Om zomaar een paar pluspunten te noemen. Omdat het niet als een opgave maar juist als een feestje voelt, is dit iets dat je vrij eenvoudig in je dagritme kunt integreren.

 

Start je dag Bulletproof

Je neemt ’s ochtends op een tijdstip naar keuze in plaats van een (regulier) ontbijt een Bulletproof koffie en rond twaalven ga je lunchen. Je koffie is dus je ontbijt. Stel dat je de avond van tevoren om 19.00 uur voor het laatst hebt gegeten en nu dus rond twaalven luncht, dan heb je zo’n 17 uur niet gegeten. Dat is een behoorlijk tijdsraam! Waar het cheaten in zit? Een Bulletproof koffie is zó machtig dat het als een heuse maaltijd aanvoelt. Maar het is het niet echt een maaltijd dus je lichaam gaat vetten verbranden in plaats van suikers (mits je natuurlijk geen suiker in je koffie doet). Vet verbranden is tenslotte wat je wilt als jij je overtollige kilo’s uit wilt zwaaien. Dus tussen bijvoorbeeld 12.00 en 19.00 uur eet je twee of drie maaltijden die je normaal gesproken ook zou eten, alleen nu centreer je het meer in plaats van het over de hele dag te verspreiden. Vaak blijken twee maaltijden prima te voldoen. We hebben aangeleerd dat we drie keer per dag moeten eten, maar misschien is het geen slecht idee om naar je lichaam te luisteren en gewoon eens te proberen hoe minder maaltijden je bevallen?

 

Blender in de aanslag

Er is niks mis met 1 kopje koffie per dag en je kunt ook een cafeïnevrije of thee variant maken.

De bereidingswijze:

– 1 kopje gifvrije Bulletproof koffie, dit is gemaakt van de schoonste en zuiverste koffiebonen. Ik heb zelf de cafeïnevrije variant en maak het met een percolator zodat het een gezellig zen pruttelmomentje is. Wachttijd: zes minuten.

– 1 theelepel ghee of biologische grasboter. Mijn voorkeur gaat uit naar ghee, dit is zuiverder en helender dan grasboter maar het kan beide. De hoeveelheid kun je op een gegeven moment opbouwen naar een eetlepel. Als je direct na de koffie sport, kun je het beter bij een theelepel houden anders zou het wel eens zwaar kunnen vallen of misselijkheid veroorzaken.

– Optioneel: een theelepel kokosolie of Bulletproof XCT oil. De xct olie is 18 x zo geconcentreerd als kokosolie. De gezonde vetten heb je nodig om toxines makkelijk te verwijderen. Start heel voorzichtig, vooral als je van een high-carb leefstijl komt. Kokosolie is de goedkopere en dus ook mildere variant.

– Optioneel: een schepje collageen eiwitpoeder. Vooral voor 40-plussers aan te raden, dit zorgt voor wat extra proteïne, verzadiging en een stralende huid.

– Optioneel: kaneelpoeder en/of rauwe cacaopoeder.

 

Zodra de koffie klaar is, doe je alle ingrediënten in de blender. Blenden hoeft niet langer dan een minuut en kan op een lage stand. In een hoog doorzichtig glas krijg je naast de smaak ook visueel het idee van een romige Latte mét schuimkraag! Net echt. Geen nood als je geen blender hebt. Ook zonder blender kun je het maken door een handblendertje van nog geen tien euro te gebruiken. Werkt net zo prima, al mis je dan wel het schuimige effect en zie je de olie iets meer liggen.

 

Druk schema

Als je haast hebt of op reis bent, kun je de koffie vervangen door een zakje Mushroom oploskoffie en dit mengen met een glas kokend water, de ghee, kokosolie en het collageen. Op deze manier heb je het voordeel van medicinale paddenstoelen erbij. Natuurlijk kun je er ook wat losse reishi, chaga of een ander superfood poedertje doorheen doen.

 

Groene optie

Ben je meer een theeleut? Vervang je koffie dan door matchathee (thee in poedervorm met heel veel chlorofyl) met wat vanillepoeder. De Bulletproof thee is in tegenstelling tot de koffie variant tevens een prima slaapmutsje.

 

Let wel, met gewone koffie bereik je de positieve effecten minder. Het gaat om gifvrije koffie of de mushroom zakjes met medicinale paddenstoelen.

Je neemt op een zelf gewenst tijdstip van de ochtend deze heerlijke Bulletproof Coffee. Het beste wacht je tot je echt trek hebt zodat ie optimaal smaakt ?. Geniet van de mentale alertheid en energie dat het je geeft!

 

“Coffee is always a good idea”

 

 

Geef een reactie