Maak je eigen handgel

Heb jij er ook zo’n hekel aan dat het ontsmetten van je handen tegenwoordig zo wordt opgedrongen? En dan vaak ook nog met een goedkoop,¬†chemisch goedje ūü§≠. Ik hou er niet van, niet van het opdringerige en ook niet van het chemische aspect. Om over de geur nog maar te zwijgen.

Ben je klaar met de discussies van ergens niet naar binnen mogen, ge√Įrriteerde blikken, draaiende ogen of hoorbaar gezucht als je je handen niet ontsmet?¬†Zwaai de volgende keer vrolijk met je eigen handgel. Als je van de nood een deugd moet maken, dan maar op een manier waar je op zijn minst blij van wordt toch?

Vorige maand leerde ik dit eenvoudige, maar niet te evenaren, handgel recept. Sindsdien is ie standaard in mijn tas te vinden. Ik wens geen ongewenste gel meer op mijn handen en hopelijk pas jij daar ook voor! Zullen we snel aan de slag dan maar?

Naast een blender en een sprayflesje (het recept is gebaseerd op 50 ml) heb je het volgende nodig:
  • 1-2 eetlepels¬†Kokosolie (b.v. The White Pearl, erg geschikt voor dit soort mengsels)
  • Aloe Vera gel uit een echt blad (bij gebrek aan een Alo√ę Vera plant neem je 1-2 eetlepels uit een kant-en-klare Alo√ę Vera tube/potje)
  • 40 ml pure alcohol (96%) -> te koop bij de drogist
  • 15¬†druppels On Guard olie¬†(Een blend van Sinaasappel, Kruidnagel, Eucalyptus, Kaneel & Rozemarijn olie -> verbetert het immuunsysteem)
  • 10 druppels Pepermunt olie¬†(verfrissend)
  • 10¬†druppels Bergamot olie¬†(kalmerend voor de huid)
x
Doe alle ingredi√ęnten samen in de blender en mix het enkele minuten lang op een lage stand tot het goed vloeibaar is. Met wat meer of minder alcohol maak je er jouw gewenste substantie van.¬†Voeg alles in het (glazen) sprayflesje en geniet zo vaak als je wilt van goed verzorgde en heerlijke ruikende handen.
x
x