Wie ben ik?

Topje van de ijsberg

Ik ben ervan overtuigd dat vele kwalen en welvaartsziektes voornamelijk door een bepaalde leefstijl en voeding worden veroorzaakt en met aanpassingen op dit gebied ook weer te verhelpen zijn. Waarom ziekteverschijnselen met pillen en medicijnen bestrijden en het niet bij een van de bronnen – voeding – aanpakken? Hoe meer ik me in de Wholefoods wereld verdiep, hoe boeiender het allemaal wordt. Ondanks dat ik dagelijks zoveel mogelijk vlogs, blogs, onderzoeken en nieuws op ‘Nutrition’ gebied volg, besef ik dat ik na al die jaren nog steeds maar het topje van de ijsberg weet. Hoe meer ik leer en lees, hoe meer ik besef hoe weinig ik eigenlijk weet. Ik pretendeer dus zeker niet de wijsheid in pacht te hebben, ik hoop enkel via mijn blogs een steentje bij te dragen aan het verspreiden van meer kennis op voedings- en gezondheidsgebied.

KETO & IF

Zelf leef ik grotendeels volgens het Healthy KETO en Intermittend Fasting principe en nuttig ik zo goed als geen granen (vooral geen gluten) en geraffineerde suikers. Bewerkte producten vol met transvetten, suikers en zout is niet iets dat je dagelijks op mijn menu ziet staan. Ik neig vooral naar pure voeding dat zo min mogelijk bewerkt is en ik kom dan vaak ook niet verder dan de buitenste paden van de supermarkt. Zitten er zandkorrels op de sla? Goed teken! Wijkt een paprika af van de geijkte vorm? Nog beter! Veel dingen eet ik niet, waar ik echter vooral de nadruk op leg, is wat er allemaal wél mogelijk is: een keur aan allerlei groentes, bladgroen, salades, donker klein fruit, bonen, noten, zaden, eieren, veel gezonde vetten, pitten, hele granen, smoothies, juices, superfoods, eieren, vis & vlees etc. Na een lange zoektocht is gebleken dat ik mij – en met mij vele anderen! – bij deze manier van leven het beste voel en zo moeiteloos op mijn streefgewicht blijf en energiek de dag doorkom zonder bloedsuikerschommelingen. Dat alles verdeel ik over twee volwaardige maaltijden in een tijdsraam van ongeveer vijf tot zes uur per dag. Honger lijden is er zeker niet bij!

Holistisch Leefstijl- en Voedingscoach

Ik voel me bevoorrecht dat ik als Holistisch Leefstijl- en Voedingscoach dagelijks cliënten mag begeleiden die onder meer kampen met overgewichtDiabeteshormonale disbalansenverhoogd cholesterolovergangsklachten e.d. Elke keer weer ben ik oprecht dankbaar voor de resultaten die worden geboekt, soms door slechts minieme aanpassingen aan te brengen en soms door ingrijpender maatregelen zoals bijvoorbeeld Bulletproof vasten. Er is met voeding zoveel meer mogelijk dan we in eerste instantie vaak denken.

Essentiële oliën

Soms ontdek je iets waar je enorm blij van wordt, wat je goed doet en dat onmisbaar in je leven (b)lijkt te zijn. Zo voelt het ook met de essentiële oliën. Direct na de aanschaf van mijn eerste olie – lavendel – was ik verkocht. Zo puur, zo zuiver, zo geconcentreerd… het verschil met een chemisch samengestelde of verdunde olie was overduidelijk. Ik kan hele oeuvres op papier zetten want het bleef natuurlijk niet bij dat ene flesje lavendelolie, ik denk echter dat je de werking het beste zelf kunt ervaren. Ongeacht wat je nodig hebt: meer rust, of juist passie, focus, balans, energie, heling, slaap… Essentiële oliën helpen je op een natuurlijke manier met de (alledaagse) uitdagingen van het leven om te gaan.

Ik kan en wil simpelweg niet anders dan dit mooie geschenk van Moeder Aarde met zoveel mogelijk mensen delen en wens jou net zoveel blijdschap toe als dat ik zelf met essentiële oliën ervaar. Is een Aromaconsult wellicht iets voor jou?

Ashtanga Yoga

Een andere grote liefde van mij is Yoga, Ashtanga Yoga wel te verstaan. Dit beoefen ik nu sinds vijf jaar en door de grote impact die het op mijn leven heeft, heb ik besloten dat ik dit aan anderen door wil geven. Vanaf oktober 2021 ben ik officieel Ashtanga Yoga Teacher. Je kunt mijn blogs over yoga lezen op yogabyjenny.com en mijn diensten en tarieven vinden. Als je niet wilt wachten tot eind 2021: ik bied nu al privé-lessen in de regio Leiden aan.

Mijn werk is mijn passie en via mijn blogs, webshop en coaching streef ik naar het bereiken van een groter publiek dat het heft, én welzijn, in eigen hand neemt.

Ik heb onderstaande opleidingen op het gebied van gezondheid, voeding, ayurveda, hormonenleer, yoga, coaching en persoonlijke ontwikkeling gevolgd:

★  Teacher Training Ashtanga Yoga Teacher
★  Aromatherapeut
★  Ayurvedisch Leefstijl- en Voedingscoach
★  Pre-Teacher Training Astanga Yoga
★  Trainer Hormoonfactor
★  Natuurvoedingsadviseur
★  Evocircadian Code Coach
★  Emotioneel Welzijnscoach, Chakra Balance Technique, Omega-NEI healing
★  Trance Coaching, Inner-Child en the Secret seminars
★  Healthtuning; Voeding bij Angst & Stress
★  Oerslank nascholingen ‘Oergezonde Emoties’ en ‘Diabetes II’
★  Oneness Awakening Cursus
★  Masterclass Oersterk
★  Health Seminars (Raw- & Superfoods)
★  Financial Freedom, Master Entrepeneur, Breakthrough Success

Ik wens je een gezonde ontdekkingsreis en veel inspiratie toe.

♥-groet, Jenny