Wie ben ik?

Topje van de ijsberg
Ik ben ervan overtuigd dat vele kwalen en welvaartsziektes voornamelijk door een bepaalde leefstijl en voeding worden veroorzaakt en met aanpassingen op dit gebied ook weer te verhelpen zijn. Waarom ziekteverschijnselen met pillen en medicijnen bestrijden en het niet bij een van de bronnen – voeding – aanpakken? Hoe meer ik me in de Wholefoods wereld verdiep, hoe boeiender het allemaal wordt. Ondanks dat ik dagelijks zoveel mogelijk ontwikkelingen, onderzoeken en nieuws op ‘Nutrition’ gebied volg, besef ik dat ik na al die jaren nog steeds maar het topje van de ijsberg weet. Hoe meer ik leer en lees, hoe meer ik besef hoe weinig ik eigenlijk weet. Ik pretendeer dus zeker niet de wijsheid in pacht te hebben, ik hoop enkel via mijn blogs een steentje bij te dragen aan het verspreiden van meer kennis op voedings- en gezondheidsgebied.

Zandkorrels
Zelf nuttig ik zo goed als geen zuivel, gluten en geraffineerde suikers en eet ik beperkt vis en vlees. Bewerkte producten vol met transvetten, suikers en zout is ook niet iets dat je dagelijks op mijn menu ziet staan. Let wel: ik zeg zeker niet ‘nooit’. Ik neig vooral naar pure voeding dat zo min mogelijk bewerkt is en ik kom dan vaak ook niet verder dan de buitenste paden van de supermarkt. Zitten er zandkorrels op de sla? Goed teken! Wijkt een paprika af van de geijkte vorm? Nog beter! Veel dingen eet ik niet, waar ik echter vooral de nadruk op leg, is wat er allemaal wél mogelijk is als je ervoor kiest een merendeels plantaardig, op Wholefood gebaseerd leven te leiden: een keur aan allerlei groentes, bladgroen, salades, fruit, bonen, noten, zaden, gezonde vetten, pitten, hele granen, smoothies, juices, superfoods, vis & vlees met mate etc. Na een lange zoektocht is gebleken dat ik mij – en met mij vele anderen! – bij deze manier van leven het beste voel en zo moeiteloos op mijn streefgewicht blijf en energiek de dag doorkom.

Studentenkeuken
Verwacht op mijn blogs geen hoogstaande keukentaferelen. Ik ben nooit een keukenprinses geweest en heb die ambitie ook niet. Buiten gezond, mag het vooral simpelsnelmakkelijk en praktisch zijn. En laten we de funfactor niet vergeten! Mijn blender draait overuren en is mijn grote vriend, dat merk je snel genoeg. Mijn keuken is een oase van eenvoud en wars van technische snufjes of de nieuwste apparatuur. In een prototype studentenkeuken is waarschijnlijk meer te beleven.

Ik voel me bevoorrecht dat ik als Holistisch Leefstijl- en Voedingscoach dagelijks cliënten mag begeleiden die onder meer kampen met overgewichtDiabeteshormonale disbalansenverhoogd cholesterolovergangsklachten e.d. Elke keer weer ben ik oprecht dankbaar voor de resultaten die worden geboekt, soms door slechts minieme aanpassingen aan te brengen en soms door ingrijpender maatregelen zoals bijvoorbeeld Bulletproof vasten. Er is met voeding zoveel meer mogelijk dan we in eerste instantie vaak denken. Hippocrates was niet voor niets zo’n wijs man (voor wie niet weet waar ik het over heb, ik doel op zijn quote: “Let food be thy medicine and medicine be thy food“).

Mijn werk is mijn passie en via mijn blogs en coaching streef ik naar het bereiken van een groter publiek dat het heft, én welzijn, in eigen hand neemt.

Ik heb onderstaande opleidingen op het gebied van gezondheid, voeding, ayurveda, hormonenleer, coaching en persoonlijke ontwikkeling gevolgd:

★  Ayurvedisch Leefstijl- en Voedingscoach
★  Pre-Teacher Training Astanga Yoga
★  Trainer Hormoonfactor
★  Natuurvoedingsadviseur
★  Evocircadian Code Coach
★  Emotioneel Welzijnscoach, Chakra Balance Technique, Omega-NEI healing
★  Trance Coaching, Inner-Child en the Secret seminars
★  Healthtuning; Voeding bij Angst & Stress
★  Oerslank nascholingen ‘Oergezonde Emoties’ en ‘Diabetes II’
★  Oneness Awakening Cursus
★  Masterclass Oersterk
★  Health Seminars (Raw- & Superfoods)
★  Financial Freedom, Master Entrepeneur, Breakthrough Success

 

Ik wens je een gezonde ontdekkingsreis en veel inspiratie toe.